Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

måndag 27 oktober 2014

”Lejtenant Rimskij-Korsakov” testat motor och vapen

24 okt 2014
Inom ramarna för varvsprovturerna har den nyaste landstigningsbåten ur projekt 21820 ”Lejtenant Rimskij-Korsakov” genomfört skjutning mot sjö- och luftmål och genomfört fartprover med huvudmaskinen.

Vid Östersjöflottans (ÖM:s) övningsområden har besättningen på landstigningsbåten slagit ut alla mål med sina två 14,5-mm kulspruteanläggningar.

Dessutom har besättningen tillsammans med varvets leveranspersonal testat huvudmaskinen, som består av två dieselmotorer M507A-2D med en effekt av 9000 hästkrafter vardera, vilka ge båten en hastighet av 35 knop.

Motorerna testades i alla hastigheter, minimala och maximala. Dessutom testades lastning och transport av pansartransportfordon BTR-82A, som används av ÖM:s marininfanteri. Inom de närmaste dagarna skall båten genomföra landsättning för simning och direkt på en outrustad strand.

I början av november blir det dags för statliga provturer, varefter det blir överföring till ÖM.

Landstigningsbåten ”Denis Davydov”, en ”syster”, har redan genomgått varvsprovturer och förbereds nu för statliga provturer. Dessutom, väntas den tredje systern, ”Mitjman Lermontov” till ÖM.

Landstigningsbåt ”Lejtenant Rimskij-Korsakov” har ett fullt deplacement om 280 ton, 
max-längd – 45m, 
max-bredd – 8,5 m, 
djupgående – 1,9, 
maximal hastighet vid en våghöjd av 0,75 m – 35 knop, 
maximal seglationslängd – 500 nautiska mil,
lastrumsdimensioner – 27x6,8x2,34 meter, 
maximal lastmassa – 140 ton.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar