Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

tisdag 28 oktober 2014

Ryssland skall till 2030-talet bygga hangarfartyg, som kan kriga i rymden???

28 okt. 2014
Ett framtida hangarfartyg skall vara byggt till 2030-talet, meddelade Viktor Bursuk från ryska Flottans vapen/underhållsavdelning.
”För närvarande är ledningen för Rysslands Flotta för, att Flottan bör ha ett hangarfartyg”, - sade han i en radioutsändningen från stationen ”Echo Moskvy”. Han säger, att byggnation av dylika fartyg finns med i programmet för fartygsbyggnad perioden till år 2050.
”Till skillnad från tunga flygbärande kryssare ur tidigare generationer, planeras et hangarfartyg – det kommer att bli ett principiellt nytt universal-stridsfartyg med stort deplacement, -berättade Viktor Bursuk. – Huvudbeväpningen blir såväl med piloter, som med drönare. Dessutom , kommer det att ingå robotiserade system, vilka kan verka såväl i luften, vattenytan, undervattens förhållanden, liksom de kan verka i rymden.
”Byggnationen planeras från början av 2030-talet och framåt”, - meddelade vicechefen för Rysslands Flotta. Hur många som skall byggas är svårt att säga, menar Viktor Bursuk, efter att ha anmärkt, att ”antalet hangarfartyg beror på erfarenheter från byggnationen och användandet av det första fartyget”.
För närvarande har Rysslands Flotta endast ett hangarfartyg – tunga flygbärande kryssaren ”Admiral flota Sovjetskogo Sojuza Kuznetsov”.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar