Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

måndag 27 oktober 2014

”Avrora” tillbaka sommaren 2015

27 okt. 2014
Så har det kommit ännu en version när kryssaren ”Avrora” skall vara reparerad, när nu chefen för underhåll inom Rysslands flotta konteramiral Viktor Bursuk uttalat sig.
Kryssaren ”Avrora” kommer redan i slutet av kommande sommar att återgå till sin vanliga plats – vid Petrogradkajen i Sankt Petersburg, meddelade Viktor Bursuk i radioprogrammet ”Echo Moskvy”.
Tidigare har chefen för kulturavdelningen vid Rysslands försvarsdepartement Anton Gubankov sagt, att reparationen skall vara klar år 2016, då ”mindre än ett år inte räcker för att avsluta arbetet”.
I upphandlingen av reparation för ”Avrora” stod att arbetet skulle vara klart till 15 maj 2015. Och efter en första okulärbesiktning av fartyget i docka sades, att jobbet skulle ta 45 dygn.

Kryssaren ”Avrora” togs till varvet i Kronsjtadt för reparation den 21 september 2014. Efter att fartyget gått i docka, bedömdes undervattensdelen och mekanismer vara tillfredsställande. Det allvarligaste felet var en spricka i skrovet, vilken man beslöt att svetsa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar