Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

tisdag 28 oktober 2014

Tester med ryska helikoptrar för ”Mistraler” avslutas år 2015

28 okt. 2014
Statliga tester med attackhelikoptrar Ka-52 för ”Mistraler” avslutas under år 2015, meddelade en företrädare för Federala tjänsten för militär-tekniskt samarbete (FSVTS) Anatolij Puntjuk.
Enligt FSVTS planer, kommer första ”Mistralen” till Rysslands Flotta redan i år. Därefter skall hon gå till ”Norra varvet” (ry. Severnaja verf) i Sankt Petersburg för att utrustas med ryska vapen. Trolig tid för att genomföra detta arbete – till mitten av år 2015.
”Program härför är utarbetat, och skall nu genomföras. Enligt detta program, blir det tester med helikopter (Ka-52), vilka skall vara klara under år 2015”, - sade Puntjuk. Han säger, att just nu färdigställs fyra prototyper av dessa helikoptrar.
Det bör påminnas om, att leverans av två helikopterbärande fartyg av typen ”Mistral”, vilka byggs i Frankrike för Ryssland, är ifrågasatta med anledning av händelserna i Ukraina.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar