Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

söndag 5 juli 2015

5/7 Ryssland inleder produktion av Pantsyr-M


Enligt Alexander Zjukov, chefsingenjör på  Ryska KBP's marina luftvärnsavdelning, har serietillverkningen av Pantsyr-M, (Naval anti-air gun-missile AAGM) påbörjats.

Dock vill han inte uppge vilka fartyg som kommer att beväpnas med den nya AAGM.

En visningsmodul visades för första gången under IMDS (International Maritime Defence Show) i S:t Petersburg 1-5 Juni.

Systemet är kapabelt att bekämpa fyra mål samtidigt med missiler, och om missilerna missar sina mål så målsöker luftvärnskanonerna automatiskt och bekämpar målen.

I standardbeväpning ingår 32 missiler som förvaras under däck.

Pantsyr-M kan avfyra antingen 57E6E SAM (Används även i landbaserade Pantsyr-S), eller Hermes-K missiler, som har en räckvid dpå 100 km. Då den sistnämnda används så kan Pantsyr-M mottaga måldata från UAV mot mål på land.

Dmitry Konoplev, verkställande direktör för KBP har tidigare uppgett att Rysslands fösvarsministeriet (MOD) har visat ett stort intresse för Pantsyr.

- Beslutet att uppgradera flertalet jagare och större krigsfartyg med Pantsyr-M har fattats, och arbetet fortskrider nu, uppger Konoplev.

Pantsyr-M är avsedda att ersätta Kortik/Kashtan CADS-N-1 AAGM.

Deras exportversion som namngivits Pantsyr-ME är nu påväg ut på den internationella vapenmarknaden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar