Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

tisdag 7 juli 2015

7/7 Flottan tänker inte stoppa helikopterbygget, avsett för ”Mistraler”

Bilden visar spanings-attackhelikopter Ka-52


Rysslands Flotta tänker inte stoppa fartygsversionen av attackhelikopter Ka-52 ”Alligator”, som från början utvecklades för basering ombord helikopterbärande dockningsfartygen av typ ”Mistral”.
Detta sade till FlotProm en företrädare för holdingbolaget ”Vertoljoty Rossii” vid den avslutade Internationella sjömilitära mässan i Sankt Petersburg.

”Helikoptern kan landa på alla typer av fartyg. Vi slutar inte med detta projekt, utan testerna fortsätter. Fast, givetvis, inte en sådan variant som på ”Mistralen” blir det inte”, - anmärkte källan.
Enligt en annan företrädare för bolaget, så kommer serie Ka-52K ”Katran” inte att skrotas, då Ryssland för närvarande projekterar ett eget universal-landsättningsfartyg, som endast kan ta ombord 6 helikopterar av Ka-52K.

Idag är Ka-52K en testmodell, som inte kommit i serietillverkning. Den har visats vid armémässan ”Armija-2015” i Kubinka utanför Moskva och på marinsalongen ”MVMS-2015” i Sankt Petersburg.
Ka-52K ”Katran” är en modifierad Ka-52 ”Alligator” för fartygsbasering. Hon skiljer sig genomhopfällbara blad, bärande konsoler, förstärkta landningsställ och extra korrosionsskydd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar