Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

torsdag 9 juli 2015

9/7 Norsk sonar till svenska militären


Patrullbåt 80

Swede Ship Marine kommer installera nya Kongsberg Maritime sonar-system på militärfartyg

Swede Ship Repair har fått i uppdrag av Försvarsmakten att bygga om och öka livslängden på fem av marinens patrullbåtar, kallade Bevakningsbåt 80. Samtidigt kommer Kongsberg Maritmes sonar-system ersätta det 20 år gamla tidigare systemet.

Söker efter ubåtar
Systemet som installeras kommer användas främst för navigation. Men också för så kallad Anti-Submarine Warfare – alltså söka rätt på ubåtar i svenskt vatten. Dessutom kommer sonaren kunna användas för att finna minor eller andra objekt under ytan. Sonaren är utvecklad för att fungera på väldigt grunda vatten.

Den svenska marinen är en av de mest erfarna förbanden vad gäller operation av sonarer på lågt och svåra vatten. Så vi är väldigt stolta över att få leverera vårt system för att skydda den svenska kustlinjen, säger Thomas Hostvedt Dahle, Naval Sonar Product Sales Manager på Kongsberg Maritime.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar