Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

måndag 26 oktober 2015

26/10 Ryssland börjat tillverka robotar för Syrien i tre-skift

Med det ökade militära vapenbehovet på grund av operationerna i Syrien har arbetarna i vid företaget ”Taktitjeskoje raketnoje vooruzjenie” blivit tvungna att övergå till tre-skift.
Detta skriver tidningen http://kommensant.ru med hänvisning till källor inom det militär-industriella komplexet.
Enligt uppgifter från Försvarsdepartementet, har ryska flygare under perioden 30 september till 22 oktober genomfört 934 anfall från flygbasen Chmejmim och slagit ut minst 819 objekt. De flesta attackerna har genomförts med högprecisionsrobotar Ch-29L av klassen ”luft-mark” och korrigerade bomber KAB-500S.
Rysslands luft- och rymdstyrkor (ry. VKS) påbörjade operationerna i Syrien 30 september på begäran av syriske presidenten Basjar Asad. I en rad västliga länder, liksom i Turkiet anklagar man Ryssland för att dess flyg inte bara attackerar terroristgrupperingar, utan även den så kallade ”moderata oppositionen”. Rysslands försvarsdepartement säger, att Ryssland uteslutande bombar terrorister.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar