Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

onsdag 28 oktober 2015

28/10 Ny utsjötanker för Stillahavsmarinen kölsträckt

Tankern ur projekt 03182 ”Michail Barskov”.

Tisdag 27 oktober, i Vladivostok vid varvet ”Vostotjnaja verf” kölsträcktes en ny liten tanker ur projekt 03182 ”Michail Barskov” för Rysslands stillahavsflotta (ry. TOF).
Vid ceremonin deltog befälhavaren TOF amiral Sergej Avakjants som gratulerade varvet med denna händelse, efter att ha understrukit, att byggnationen av den nya tankern bör ge en impuls för utveckling av skeppsbyggnadsgrenen i alla regioner.

”Michail Barskov” blir den första av två tanker i en ny serie, som man skall bygga vid varvet ”Vostotjnaja verf” för TOF. Det blir första gången som varvet bygger ett fartyg med ett deplacement större än 1000 ton. För detta ändamål har man satt in modern utrustning, och tillverkningsavdelningen har anpassats för en sådan beställning.
Den lilla tankern ur projekt 03182 är en mångfunktionell plattform med förstärkt isklass för transporter av flytande och torra laster med möjlighet att ta emot helikoptrar och genomföra räddningsoperationer.
Tankern kan användas för patrullering och som räddningsresurs i områden för sjöfart, fiske, olje- och gasarbeten, hjälpa havererade fartyg, genomföra bogsering av dessa.
Fartyget skrov med förstärkt isklass Arc4 medger verksamhet i arktiska sjöområden.
Fartygstyp – dieselelektrisk, utrustad med tre huvud- och två hjälpkärror. För förbättrad manövrering finns i fören en bogpropeller. Tankern är utrustad med moderna medel för kommunikation, navigation och automation, samt räddnings- och brandsläckningsutrustning.
Fartyget har ett deplacement om 3500 ton, 
längd cirka 80 meter, 
seglationslängd upp till 1500 nautiska mil, 
självständigt uppträdande 30 dygn, 
sjövärdighet upp till 9 enheter (ry. ballov),   
besättning – 24 man.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar