Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

måndag 30 maj 2016

30/5 Två nya patrullfartyg för Arktis skall börja byggas i höst

Modell av projekt 23550

Amiralitetsvarven” panerar bygga två nya patrullfartyg med isklass ur projekt 23550 för Rysslands Flotta hösten 2016. Detta förtäljer varvets generaldirektör Aleksandr Buzakov till RIA Novosti.
Projektering pågår för närvarande. Byggnation påbörjas om cirka fyra månader, när metallen för skroven skall komma”, - sade han.
Tidigare har meddelats, att Rysslands försvar och ”Amiralitetsvarven” slutit kontrakt om att bygga två patrullfartyg med isklass ur projekt 23550 för Rysslands Flotta. I enlighet med kontraktet, skall fartygen vara levererade innan år 2020 slut.
Projekt 23550 är en fundamentalt ny utveckling, som förenar kvaliteterna för bogserbåtar, isbrytare och patrullfartyg. Dessa fartyg skall kunna gå i tropiska och arktiska farvatten, klara av isar upp till 1,5 meter tjocka. Fartyg ur projekt 23550 har inga konkurrenter i världen vad gäller sammanlagda tekniska karakteristika.
Universalfartyget är avsett för skydd och övervakning av fyndigheter i ryska arktiska farvatten, eskortering och bogsering till hamn av anhållna fartyg, stöd till fartyg, deltagande i räddningsoperationer, transport av speciell last i container på övre däck, samt även eldsläckning på flytande och kustnära objekt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar