Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

måndag 26 oktober 2015

26/10 Putin talat om ökad konkurrens på vapenmarknaden


Rivalitet på världens vapenmarknad har kraftigt försämrats för ryska företag, som stött på illojal konkurrens från Väst, sade president Vladimir Putin.
Detta tillkännagivande gjorde presidenten när han öppnade mötet med kommissionen för militärtekniskt samarbete med utländska stater, skriver RIA Novosti.

”Konkurrensen på världens vapenmarknad har på senare tid avsevärt försämrats, fast detta område har varit och är fortfarande ganska konkurrenskraftigt. Det har våra försvarsföretag känt av, vilka under innevarande år stött på oärlig konkurrens från några västliga länder. Att arbeta under politiskt motiverade sanktioner, är naturligtvis, dubbelt så svårt”, - sade Putin.
Samtidigt, anmärkte presidenten, är situationen på intet sätt unik.
Trots det underströk Putin, att Ryssland måste säkerställa genomförande av orderportföljen inom militärtekniskt samarbete ( ry. VTS) och efterlyste mer åtgärder för att främja inhemska produkter till de regionala marknaderna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar