Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

onsdag 28 oktober 2015

28/10 Ru försvaret betalar 176 miljoner rubler videosamband till fartyg

Sambandsschema via satellit. 
(CCC=Stantsija Sputnikovoj Svjazi =Sat-Sb-Stn)

Innan år 2015 slut skall tio av Rysslands flottas fartyg vara utrustade med satellitstationer för videokonferens, vilka skall kunna användas i Arktis och vid Ekvatorn. För detta har Försvarsministeriet avsatt 176 miljoner rubler.
Enlig informationen, som finns på sajten för statliga inköp - http://zakupki.gov.ru/epz/order/notice/ea44/view/common-info.html?regNumber=0173100004515001967 , skall tre videosambandsutrustningar vara genomförda till 20 december vid Norra flottan, ytterligare tre – vid Stillahavsflottan, och fyra – vid Östersjöflottan.

De beställda satellitstationer är avsedda för tvåvägssamband av krypterad videokonferens med hög kvalitet och telefonsamband ”fartyg – land” och ”fartyg – fartyg” vid temperaturer i områden för antennen från -40 upp till +55 grader Celsius.
Stationen skall tillhandahålla dygnetruntsamband i moder mottagning och sändning av signaler. I den takten, bör det fungera i mer än 1000 dagar – den uppgivna resurstiden uppgår till 25000 timmar, innan fel kan uppstå.
För att säkerställa den transiterade signalen från fartygen, som är utrustade med de nya stationerna, används sambandssatelliter av typen ”Ekspress” och ”Jamal”. Enligt uppgifter från öppna källor, återstår av de första geostationära endast nio, av de andra – sju. Det bör tilläggas, att ytterligare två satelliter ”Ekspress” är under tillverkning.
Tidigare har rapporterats, att ”som vakanta” för installation på ryska fartyg var satellit-sambandsutrustning R-793-M ”Pritsep-M” och R-794-1 ”Tsentavr-NM1”, tidigare inköpta för helikopterbärande landsättningsfartygen av typen ”Mistral”.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar