Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

måndag 31 mars 2014

Ryssland återöppnar arktiska flygbaser


Valda luft enheter av Rysslands västra militärdistrikt förde redan 2012 diskussioner om förberedelser för att gå tillbaka till övergivna Arctic flygfält, enligt befälhavaren för flygdistriktets Generalmajor Igor Makushev.

Militära flygfält i Arktis användes flitigt under sovjettiden, men efter Sovjetunionens fall 1991 har de i allmänhet legat i malpåse.

"Vi kommer att börja återuppta flygfält på Novaja Zemlja och i Naryan-Mar redan i sommar," Makushev sade på en presskonferens i S: t Petersburg 2012.

 I planer för 2013 ingår återupptagandet av ett militärt flygfält på Graham Bell Island, som är en del av Franz Josefs land.

Ryssland har planer på att bygga ut ett kombinerad stridskraft för att skydda sina politiska och ekonomiska intressen i den arktiska regionen år 2020, inklusive militär, gräns-och kustbevakningen enheter för att garantera Rysslands militära säkerheten i skiftande militära och politiska omständigheter.

Rysslands försvarsminister Anatolij Serdjukov sade i juli 2011 att två arktiska brigader skulle vara stationerade i "Murmansk eller Archangelsk eller någon annan plats."


Källa: http://en.ria.ru/military_news/20120530/173757083.html


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar