Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

tisdag 24 juni 2014

Fallskärmsjägare med tp-kärror från Pskov till Kaliningrad


Förband ur Rysslands luftlandsättningstrupper (VDV), som deltar i övningar under ledning av befälhavaren för Rysslands Västra milo i Kaliningrads oblast/län, har påbörjat transporten till övningsområdet.
Militära transportflyget (VTA) genomför transporten av stridsmateriel och personal ur VDV till övningsområdet. Vid flygplats ”Kresty (Pskovs oblast/län) har ilastningen av personal och stridsmateriel ur i Il-76:or ur VTA avslutats.
Under ett dygn kommer mer än 15 flygningar för operativ transport av förband ur VDV att genomföras till området för stridsövning.
Idag har en fartygsstyrka om 24 stridsfartyg och trängfartyg ur östersjömarinen (ÖM) utgrupperats i Östersjön. Fartygsförbanden genomför uppgifter för att säkerställa Ryska Federationens gränser, skydda sjökommunikationer, organisera luftförsvar, sökning efter fientliga ytfartyg och ubåtar.

Förband ur ÖM:s marininfanteri har genomfört marsch till bestämda platser, där de vid övningsfält i Kaliningrads oblast börjat utrusta ledningsplatser och fortifikation, för att skydda kusten frånfientlig landstigning och utslagning av olagliga beväpnade formeringar.
För att förstärka flyget har en grupp jaktflygplan Su-27 skickats till Kaliningrads oblast.

Övningarna i Kaliningrads operationsriktning pågår samtidigt med starten i Europa av de internationella övningarna ”Saber Strike-2014” och ”Baltops-2014”.

Antalet trupper och materiel som Rysslands försvar skickat till Kaliningrads län kan jämföras med de trupper och vapen, som NATO-länderna använder i de gränsnära övningarna.
Källa: http://www.aviaport.ru/digest/2014/06/11/291723.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar