Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

onsdag 25 juni 2014

”Soobrazitelnyj” slog ut sjömål medelst lv-robotsystem ”Redut”


11 juni 2014
Besättningen på östersjömarinens (ÖM:s) nyaste korvett ur projekt 20380 ”Soobrazitelnyj” har för första gången genomfört en taktisk övning med bekämpning av ett ytvattensmål med en luftvärnsrobot.
Skjutningen mot sjömålet, som imiterade ett fientligt fartyg, enomfördes med hjälp av det marina luftvärnsrobotsystemet ”Redut”.
Roboten som sköts från korvetten slog framgångsrikt ut sjömålet. Skjutningen genomfördes under svår radiostörning, som kom från en fingerad fiende.
ÖM:s övningsområde, där övningen genomfördes, var stängd för civil sjöfart. Övervakningen sköttes av cirka 10 ytstridsfartyg och båtar från trängflottan, vilka tog hand om säkerheten under övningen.

I början av juni 2014 genomförde besättningen på ”Soobrazitelnyj” och ett robotskott med ”Redut”, då de slog ut en kryssningsrobot, som skulle föreställa en robotattack från en fingerad fiende.
Källa: http://www.navy.ru/news/navy/?ELEMENT_ID=166925

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar