Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

onsdag 25 juni 2014

ÖM:s förband utsatta för kraftiga luftanfall

16 juni 2014
Inom ramarna för den gemensamma övningen med Östersjömarinen (ÖM), Luftlandsättningstrupperna (VDV) och Rysslands luftstridskrafter (VVS), som pågår i Kaliningrads oblast, har stridsförband ur ÖM:s Luft- och Rymdförsvar (VKO) tillsammans med flottans flyg avvärjt en våldsam attack från en fingerad fiende.

Stridsförbanden utgrupperade till bestämda områden, där de satte upp luftvärnsrobotsystem S-300 i stridsordning för att upptäcka och slå ut luft- och ballistiska mål, vilka imiterades av verkliga mål.

Situationen i luften försvårades av massiva anfall från jakt-attackkärror Su-34, tunga attackkärror Su-24, transportplan An-26, transport-stridshelikoptrar Mi-24 och Ka-27 helikoptrar, som spelade rollen av den fingerade fienden på alla höjder och alla hastigheter, samt även med hjälp av radio-elektronisk strid.
Under övningarna genomförde fienden flyganfall med upp till fyra mål i minuten. För att slå ut anfallande kryssningsrobotar skickades flottan upp sina jaktflygplan Su-27.

Besättningarna i flygplanen lyckades i luftstriden slå ut alla målen med hjälp av flygstridsmedel. Fiendens flyg förintades med robotskott från luftvärnsrobotsystem S-300 – stridsbesättningarna genomförde elektroniska skott mot luftmålen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar