Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

torsdag 26 juni 2014

VDV-förbandet i Kaliningrad har omgrupperat

17 juni 2014
Inom ramarna för övningarna, som pågår i Kaliningrads oblast, har en kompanitaktisk grupp från det stora luftlandsättningsförbandet [VDV – Vozdusjno.Desantnye Vojska] i Pskov, efter att ha genomfört spaningsuppgifter, genomfört en marsch till ett nytt område för Västra milots styrkor.

Dessutom inom ramarna för övningarna har mer än 200 luftlandsättningssoldater genomfört en 4-timmars övning på östersjömarinens (ÖM) marininfanteris luftlandsättningsplats för att förbereda för en möjlig luftlandsättning med fallskärmar.

Fram till nu har luftlandsättarna övat skydd av kust från fientlig landsättning tillsammans med ÖM:s marininfanterister samt stoppande och utslagning av olagliga väpnade formeringar.

Luftlandsättning av VDV-trupper i Kaliningrads oblast är operativt direkt underställt befälhavaren för Rysslands Västra milo.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar