Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

onsdag 25 juni 2014

Su-34 och Su-27 från Voronezj och Tver till Kaliningrads län


11 juni 2014
Trupper ur östersjömarinen [ÖM], Luftlandsättningstrupperna och Rysslands flygvapen, som deltar i övningarna under ledning av befälhavaren för Rysslands Västra milo i Kaliningrads län, avslutar utgruppering till övningsområdet och påbörjar förberedelserna för de gemensamma övningarna.
För att förstärka flyggruppen i Kaliningrad har en grupp Su-27 från Tvers oblast ombaserat. Idag kommer till flygplatser i Kaliningrads oblast de nya Su-34 och spaningsflygplan Su-24MR från Voronezj oblast. I beredskap för luftpatrullering i övningarna finns bombflygplan Tu-22M3 ur Fjärrflyget. För ledning i luften och luftspaning deltar en AWACS-plan A-50.

Under senaste dygnet har en blandad fartygsstyrka om 24 stridsfartyg och trängfartyg ur ÖM löpt ut i Östersjön. Fartygsförbanden skall säkerställa landets gränser, skydda marina kommunikationer och säkerheten för sjöfarten, organisera luftförsvar, söka efter fientliga fartyg och ubåtar. Under verksamheten till sjöss har besättningen på den nyaste korvetten ur projekt 20380 ”Soobrazitelnyj” skjutit luftvärnsrobotar och framgångsrikt bekämpat ett sjömål.
Förband ur ÖM:s marininfanteri har utgrupperats till områden, där de börjat utrusta fältledningsplatser och befästningar, göra klart för skydd av kusten mot en fingerad fiendes landstigning, stoppa och slå ut olagliga beväpnade formeringar.

Övningarna i Kaliningrads län sammanfaller med straten av de i Europa internationella övningarna ”Saber Strike-2014” och ”Baltops-2014”.
Antalet man och materiel vid övningarna i Kaliningrad är likvärdiga med de, som NATO-länderna använder i de gränsnära övningarna.
Källa: http://www.aviaport.ru/digest/2014/06/11/291713.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar