Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

onsdag 29 april 2015

29/4 Il-76MD-90A, tillverkad vid ”Aviastar” överlämnad till beställaren


En serietillverkad Il-76MD-90A, tillverkad vid ZAO ”Aviastar-SP”, har skickats till beställaren. Kärran är byggs inom ramarna för ett kontrakt med Rysslands försvar.
Denna överförda kärran Il-76MD-90A blev den fjärde, tillverkad vid ”Aviastar-SP”. Under innevarande år räknar fabriken i Uljanovsk att leverera ytterligare två. Idag befinner sig 10 maskiner, i olika stadier, under tillverkning.
Vid fabriken pågår även sammansättning av ”aggregat” till den första tankern Il-78M-90A. Arbetet är organiserat inom ramarna för ett kontrakt med Rysslands försvar för att genomföra konstruktionstester för ett framtida tankflygplan.
Il-76MD-90A är en kraftigt moderniserad version av den pålitliga transportkärran Il-76. En utveckling av S.V.Iljusjin. Ny avionik, automatiskt styrsystem, sambandssystem och ”glas” kabinen motsvarar alla moderna krav för luftfartyg och säkerheten har höjts avsevärt, samt precisionen vid flygning och luftlandsättning. Bytet av motor D-30KP2 till den betydligt modernare PS-90A-76, modifierade vingar och förstärkt chassi utökar avsevärt användningsmöjligheterna för luftfartyget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar