Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

torsdag 30 april 2015

30/4 Reparation av ”Adm. Gorsjkovs” motor kostar 135 miljoner rubler

Fregatt ur projekt 22350 ”Admiral Gorsjkov”
Reparationen av den brunna gasturbinmotorn på ”Admiral Gorsjkov” kommer att kosta 135 miljoner rubler. Arbetet väntas dra ut till oktober 2016.
Arbetet att återställa motorn skall utföras av OAO ”Nautjno-proizvodstwennoe objedinenie ”Saturn”.
Tidigare har www.flotprom.ru meddelat, att motorn på ”Adm. Gorsjkov” måste repareras. Därefter att den skulle ersättas av en liknande från ”Admiral flota Kasatonov”, som också byggs vid ”Norra varvet” i Sankt Petersburg. Nu har det blivit klart, att fregattens gasturbinmotor brann på grund av falerande styrsystem. Detta bekräftar företrädare från såväl ”Norra varvet/Severnaja verf” som NPO ”Saturn”.
”Admiral Gorsjkov” och den andra fregatten ”Admiral Grigorovitj” var bägge planerade för Internationella sjömilitära mässan i Petersburg 1-5 juni 2015, men bägge fartygen är strukna.
Det första fartyget ur projekt 22350 ”Admiral Gorsjkov” kölsträcktes år 2006 vid ”Norra varvet”, 8 november 2014 påbörjades varvsprovturer. Från början skulle de ha påbörjats år 2013, men de framsköts på grund av problem med 130-millimeters artillerianläggningen A-192 från KB ”Arsenal”. Efter avslutade provturer och statliga tester skall ”Admiral Gorsjkov” tillföras Rysslands Norra marin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar