Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

tisdag 13 oktober 2015

13/10 Ny befälhavare för luftvärnsstyrkorna i AstrachanNy befälhavare för radiotekniska regementet fältpostnummer 3007, förlagd vid luftförsvarsdivisionen i Astrachan, blev överste Sergej Dubintsev. Förre befälhavaren för förbandet Sergej Krupin har blivit stabschef – befälhavare för luftvärnstrupperna i Fjärran Östern. Guvernören Aleksandr Zjilkin i region Astrachan sade till den nye chefen vid en presskonferens den 13 oktober:
”Ert förband är det viktigaste, om man ser till försvaret av landet, jag tror att du, som en professionell och med de människor som du arbetar kommer att klara uppgifterna, för oss är det en av de viktigaste samarbetspartner”, - sade guvernören till Sergej Dubintsev.
Bördig från Krim kom Sergej Valerjevitj Dubintsev till Astrachan från Sevastopol. Han började sin tid i det militära med radiotekniska luftförsvarsskolan i Kiev. Dessutom gick han ut från militäruniversitetet i Zjakov med goda betyg. Har tjänsgjort i ledningen vid radarförband i Kertj, Feodosia, Sevastopol, Jevpatoria, Jalta.
Tilläggsinfo: Radiotekniska regemente 339 – är en militär formering som ingår i ryska flygvapnets radiotekniska trupper. Staben ligger i Astrachan. Från 1958 var den baserad i byn Chankala Tjetjenien. I juni 1992 flyttades regementet till Astrachan och omvandlades till 100. Radiotekniska brigaden. År 2008, efter minskningen det sin nuvarande benämning.
Vi påminner om, att i slutet av augusti – början av september i år i Astrachan vid övningsfält ”Asjuluk” genomfördes stora flyg- och luftförsvarsövningar med robotskjutningar. Luft-försvarstrupperna stridsövade medelst bärbara luftvärnsrobotsystem ”Igla”, luftvärnsrobot-system ”Tunguska”, luftvärnsartillerisystem ”Sjilka”, luftvärnsrobotsystem (komplex) ”S-300”, ”Strela-10”, ”Tor” och ”Osa”. Det var delvis gemensamma övningar med luftvärn från SNG-länder ”Boevoje Sodruzjestvo-2015”.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar