Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

onsdag 14 oktober 2015

14/10 Första partiet av nya Su-30SM till Rysslands södra milo

[image]


Idag, (14 okt), fick jaktflygregementet i Södra milot, förlagt i Rostaovs oblast/län, första partiet av det nya tvåsitsiga tunga mångfunktionella jaktflygplanet Su-30SM. Besättningarna genomförde resan från fabriken i Irkutsk oblast om mer än 4000 kilometer med två tankstopp i Novosibirsk och Tjeljabinsk oblast.
Innan årets slut skall flygregementet tillföras mer än 20 flygplan Su-30SM. Dessutom, fick förra veckan självständiga attackflygregementet i Södra milot nya jakt-attackflygplan Su-34.
Su-30SM är en kombinerad jakt- och attackkärra. Den kan lika effektivt genomföra attacker mot luftmål, slå ut markmål och sjömålsobjekt. Su-30SM är utrustad med radar med fasstyrt antenngaller, som kan användas med moderna högprecisionsvapen ”luft-luft” och ”luft-mark”. Potentialen för ett dylikt flygplan kan jämföras med två av den föregående generationen.
Innan årets slut får det förenade flygvapnet och luftförsvaret i Södra milot ytterligare mer än 45 moderna flygmodeller.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar