Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

fredag 16 oktober 2015

16/10 Ryssland o USA skriver under avtal om flygsäkerhet i Syrien

Rysslands försvarsministerium och USA kommer snart att skriva under avtal om flygsäkerhet i Syrien. Detta berättade, vid en briefing i Nationella försvarsledningscentret, chefen för Generalstabens operativa ledning generalöverste Andrej Karptapolov.
  • Nu är alla tekniska frågor lösta och idag går ryska och amerikanska jurister igenom texten i dokumentet. Vi räknar med att detta dokument skall vara underskrivit inom den närmaste tiden, sade generalen.
Han påminde, att tidigare har våra och amerikanska militärer genomfört tre videokonferenser, för arr förbereda ett memorandum om förhindring av olyckor och stärka flygsäkerheten i Syrien. ”Vi är för ett breddat samarbete inom detta område och öppna för alla kontakter med intresserade parter”.
Militären meddelade också om början på en storskalig offensiv av syriska armén.
Den, säger Karptolov, ”använder sig av de resultat, som ryska flygvapnet uppnått”, och började bedriva attacker praktiskt taget över hela landet. Anfallet går i nordlig riktning, framför allt i området Aleppo, provinserna Chama, Choms och förorter till Damaskus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar