Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

onsdag 14 oktober 2015

14/10 Rysk Fömin har skickat USA förslag om flygsäkerhet i Syrien

Rysslands försvarsministerium har förberedd ett förslag till en möjlig överenskommelse med USA om flygsäkerheten under operationer i Syrien och skickat dessa till den amerikanska sidan, meddelade presstjänsten vid myndigheten på tisdagen.
”För att genomföra den överenskommelse som nåddes oktober den 10 2015 vid en videokonferens, har ryska försvarsdepartementet förberett förslagstext för en möjlig rysk-amerikansk överenskommelse om flygsäkerhet under operationer i Syriens luftrum”, - sägs i meddelandet.
Det meddelas, att den 13 oktober 2015 skickades dokumentet till USA via militärdiplomatiska kanaler.
I presstjänstens meddelande sägs, att ryska specialister är beredda att genomföra ännu en videokonferens 14 oktober 2015.
30 september började Ryssland, på begäran av president Basjar Assa, anfalla ”Islamiska statens” [IS] positioner i Syrien. Under denna tid har ryssarna genomfört mer än 450 luftanfall och döda cirka 300 terrorister, träningsläger, ledningsplatser, ammunitionsförråd och andra objekt. Dessutom, har fartyg ur kaspiska flottiljen skjutit 26 kryssningsrobotar, vilka framgångsrikt slagit mål tillhörande IS.
Enligt uppgifter från Rysslands Generalstab, har IS lidit avsevärda förluster och ändrat taktik, spridit styrkorna och gömmer sig i bebodda områden. Vid kontakt med Syriens armé, har de förlorat en stor del av sina vapen och utrustning, och en rad ingående i IS har redan lämnat stridsområdena.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar