Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

tisdag 28 juni 2016

28/6 Telekrigförband i Burjatien lär sig ny materiel

System REP ”Borisoglebsk-2”

Telekrigförband ur Rysslands Östra milo ligger i fält i Burjatien och övar. Under manövrarna skall militären använda nya systemen ”Borisoglebsk-2” och ”Rtut´-BM”.
”Vid övningsfält Burduny” har sedan början av veckan deltagit mer än 200 man och cirka 30 enheter ny materiel”, - säger milots presstjänst till TASS.

Förbanden skall ligga i fält under en månad. Därefter skall varje soldat genomgå ett test av sin specialutbildning. Avslutningen blir en taktisk övning, där Telekrigförband (ry. REB) skall stötta en motoskyttebataljon i anfall och försvar.
”Rtut´-BM” – är en moderniserad variant av den sovjetiska störsändaren SPR-2, avsedd för skydd från artillerield. Det är tillförlitligare och har fler funktioner. Nu finns även möjligheter att störa på UKV-frekvenser.
Systemet ”Borisoglebsk-2” är avsett för radiospaning och störning av radiostrålningskällor. Jämfört med föregångaren ”Mandat”, har den förbättrade tekniska karakteristika: bredare frekvensband, förbättrad scanningshastighet av frekvensbanden, kortare reaktionstid på okända frekvenser, bättre lägesbestämning av radiostrålningskällor, ökad störningskapacitet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar