Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

måndag 27 juni 2016

27/6 Två nya lvrb-system på basen av S-400 ”Triumf”


Två nya luftvärnsrobotsystem (lvrb-system) – för medel och långdistans – skall utvecklas på basen av S-400 ”Triumf”, sägs i årsredovisningen för NPO ”Almaz” (som ingår i koncernen VKO ”Almaz-Antej”) för år 2015.
Ur dokumentet, som finns på portalen för öppen finansiell information, kan man läsa, att utveckling av nya lvrb-system är en prioriterad verksamhet för koncernen. Dessutom att specialister vid NPO ”Almaz” förbättrar S-400 ”Triumf” och ”skapar ett mångkanaligt, ”multigräns”[?], modulärt luftvärnsrobot-artillerisystem  för beväpning av Flottans yt- och trängfartyg”, sägs i rapporten.
Dessutom, utvecklar ”Almaz-Antej” nästa generations luftvärnsrobotsystem – S-500. Det sägs, att det nya systemet skall börja användas under 2017. Systemet kan upptäcka och samtidigt skjuta ned upp till tio ballistiska överljudsmål.
S-400 ”Triumf” [NATO-språk – SA-21 Growler”] är avsett för bekämpning av alla moderna och framtida luftmål. Systemet började tillföras Försvaret i april 2007.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar