Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

torsdag 30 juni 2016

30/6 Tillförordnad befälhavare för ÖM utsedd

vice C ÖM viceamiral Sergej Jelisejev i mitten.

I stället för den sparkade viceamiralen Viktor Kravtjuk skall tills vidare befälet över östersjöflottan (ÖM) övertas av viceamiral Sergej Jelisejev, som tidigare innehavt tjänst som vice befälhavare.
Fontanka skriver, att Sergej Jelisejev var den ende högre officeren inom ÖM, som inte haft fingrarna i syltburken och som är ”ren” enligt Sjojgu.

Innan tjänstgöringen inom ÖM var Sergej Jelisejev vice marinchef i Ukraina. I juli 2014 övergick han till Ryssland, efter att ha bytt tjänstgöringsplats. Det är första gången, som en tidigare ukrainsk officer utses till en högre befälstjänst.
I Ukraina anklagas Sergej Jelisejev för desertering, förräderi, äventyrande av Ukrainas territoriella integritet och okränkbarhet, främjande av verksamhet i terroristorganisation, genomförande av anfallskrig. Så i onsdags den 29 juni, avslutade åklagarmyndigheten i Ukraina en förundersökning och skickat den till domstol för åtalet mot Jelisejev.
Enligt journalistinformation är utnämningen tillfällig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar