Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

onsdag 29 juni 2016

29/6 Sergej Sjojgu entledigat CÖM Kravtjuk

viceamiral Viktor Kravtjuk.

Onsdagen den 29 juni , entledigade Rysslands försvarsminister Sergej Sjojgu befälhavaren för östersjömarinen (CÖM) Viktor Kravtjuk och stabschefen Sergej Popov.
”Resultatet efter en granskning av östersjöflottan, av försvarsministern och medlemmar från försvarsministeriet är att det begåtts allvarliga tjänstefel vid flottan. Det leder nu till förlorade tjänster och entledigande från militär tjänstgöring.”, - sägs i ett pressmedelande från Rysslands försvarsministerium.


Försvarsdepartementet klargjorde, att befälet för Östersjöflottan straffas ”för allvarliga brister i organisation av utbildning, daglig verksamhet bland trupperna, inte vidtagit nödvändiga åtgärder för att förbättra bostadsförhållanden för personalen, brist på intresse om underordnade, liksom snedvridningar av det verkliga läget i rapporter”.
Inspektionen av flottan genomfördes från 11 maj till 10 juni.
Sergej Sjojgu har beordrat att på kortast möjliga tid genomföra en plan för att rätta till tillkortakommandena, som påvisats inom Östersjöflottan, och i slutet av året skall ännu en kontroll genomföras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar