Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

måndag 26 september 2016

26/9 Marin version av ZRK ”Tor” om två år


robot-artillerisystemet ”Kortik” på korvetten ”Steregusjtjij.



Elektromekaniska verkstaden ”Kupol” i Izjevsk planerar att slutföra utvecklingsarbetet på en marin version av luftvärnsrobotsystemet (ZRK) ”Tor” till perioden 2017-2018. Denna modifiering skall ersätta ZRK ”Kortik” och ”Kinzjal” på ryska Flottans fartyg., meddelade på måndagen 26 september, generaldirektören på företaget Fanil Zijatdinov.

”Nu pågår arbetet med att förbereda kontrakt för Forskning och Utveckling. Till serietillverkning och leverans kan företaget övergå från 2018-2019”, - berättade han för TASS.



Lvrb-systemet ”Tor” är utvecklat för skydd från luftangrepp på taktisk nivå. ”Tor-M2U” är den senaste modifieringen av systemet, en utveckling som påbörjades år 1975. På vissa karakteristika finnes ej dess like i världen. Det kan samtidigt upptäcka mer än 40 mål, bestämma de farligaste, samtidigt bekämpa fyra av dessa. Systemet kan effektivt strida mot små och högmanövrerbara mål. ”Tor-M2U” kan användas i luftförsvarssystem och självständigt.

I systemet ingår en station för upptäckande av mål, en station för ledning/pekande och målföljning av robotar och mål, system för navigering och lägesbestämning, ett autonomt system för el-kraft och åtta luftvärnsrobotar i två uppskjutnings-containrar. Systemet har högt skydd mot störningar. 

Huvudskillnaden mellan ”Tor-M2” och ”Tor-M1” – är att denna förra kan upptäcka flygande apparater, som är tillverkade enligt teknologin ”stealth”.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar