Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

onsdag 28 september 2016

28/9 Peterburg och Pskov oblast skall få hkp Mi-28N och Mi-35M

Mi-28N ”Nattjägaren” (ry. Notjnoj ochotnik)



Innan 2016 års slut skall de nya attackhelikoptrarna Mi-28N ”Nattjägaren” och ”Mi-35M tillföras flygförband, som ligger på territorier i Sankt-Peterburgs och Pskovs oblast. Detta meddelade på onsdagen 28 september chefen för presstjänsten i Rysslands Västra milot Igor Muginov.

ТАСС skriver, att enligt enligt statluga försvarsbeställningen skall militären i Västra milot få tre (ry. zveno) Mi-28N och två (ry. para) Mi-35M.


Attackhelikopter Mi-28N flög för första gången i november 1996, och tillfördes den väpnade styrkorna år 2009. Det är en vidareutveckling av hkp Mi-28, som skapades i gränsen mellan 1970 och 1980-talen. Helikopterna är avsedd för bekämpning av bepansrad materiel, samt även långsamt gående luftmål. Den har femte generationens utrustning och kan genomföra uppgifter alla tider på dygnet och under alla meteorologiska förhållanden.

Mi-35M är en mångfunktionell militär transporthelikopter för att lösa stridsuppgifter, även under svåra meteorologiska förhållanden. Den är avsedd för bekämpning pansarmateriel, eldunderstöd till markstridskrafter, landsättning av soldater, evakuering av skadade, samt även transport i lastrum och på yttre pyloner om totalt 2400 kg.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar