Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

fredag 21 oktober 2016

21/10 Försvaret får tre flygplan för elektronisk krigföring


Rysslands försvarsministerium skall inom den närmaste tiden få tre flygplan Il-22pp med ett nytt system för elektronisk krigföring och spaning ”Porybsjtjik”, tillkännagav verkställande direktören för Eksperimentalnyj masjinostroitelnyj zavod Aleksandr Gorbunov.


”Nu har statliga tester med en testmodell avslutats med rekommendation om att tillföra flygplanet Il-22pp till Rysslands flygvapen (VKS). I november i år får försvaret ytterligare två flygplan Il-22pp”, - sade Gorbunov på dagen för accepterande av militära produkter.

Han säger, att stör- och spanings-flygplanet Il-22pp med systemet ”Porubsjtjik” kan effektivt bekämpa AWACs-flygplan, luftvärnssystem, samt även drönare.

”Det viktigaste inslaget i systemet är möjligheten av välja ut frekvens, vilket säkerställer stridsberedskapen för de egna radioelektroniska systemen”, - tillade Gorbunov.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar