Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

fredag 21 oktober 2016

21/10 Ryssland skall köpa ”Mistraler” för symbolisk summa


Bilden visar försvarsminister Antoni Macierewicz .
Enligt Polens försvarsminister Antoni Macierewicz, har en ”tillförlitlig källa” meddelat att en sådan affär förbereds. Ytterligare detaljer om köpet, förutom den föreslagna köpeshillingen, meddelade han inte.

Egypten skall till Ryssland sälja helikopterbärare av typen ”Mistral” för den symboliska summan 1 dollar, sade försvarsministern Antoni Macierewicz i parlamentet.


”Om Egypten inte kommer att göra detta, så kommer det att gynna utrikespolitiska förhållandet”, - citerar Associated Press ministern. Dessutom, enligt Macierewicz, skulle det vara en bra läxa för Ryssland.

”Jag kan inte bekräfta denna information”, kommenterade Egyptens ambassadör i Ryssland Muhammed El-Bardi Macierewiczs uttalande.

Strax före tillkännagivandet av Macierewicz förkastade parlamentet inköp av fransk-tillverkade militärhelikoptrar. Summan av det osignerade kontraktet kan uppgå till 3,5 miljarder dollar.

Överenskommelsen mellan Frankrike och Ryssland om leverans av två fartyg ur klassen ”Mistral” slöts år 2011. År 2014 i samband med situationen i Ukraina stoppades leveransen, och år 2015 annullerades kontraktet. År 2015 såldes ”Mistralerna” till Egypten.
 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar