Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

onsdag 7 december 2016

7/12 Östersjömarinens flyg övergår till Su-30SM




De nya jaktflygplanen Su-30SM skall tillföras östersjömarinens (ÖM:s) marinflyg år 2017, men första kärran kommer redan på torsdag, 8 december, till Tjernjachovsk utanför Kaliningrad. Detta meddelade på onsdagen 7 december flottans presstjänst.

TASS förtydligar, att under år 2017 får Östersjömarinens flyg ytterligare några jaktflygplan av denna typ.


Mångfunktionella jaktflygplanet ur generation 4++ Su-30SM.

ÖM:s presstjänst anmärker, att de första besättningarna för Su-30SM har genomgått fortbildning vid ryska marinflygets flygcenter i Jejsk (Krasnodar området). Fortsättningsvis skall de utbildade flygförarna hjälpa sina kollegor hur att handskas med de nya kärrorna vid flygbasen när de nya flygplanen anländer.

Su-30SM är den senaste varianten av det ryska mångfunktionella tunga jaktflygplanet ur generation ”4++”. Det tvåsitsiga flygplanet är utrustat med ”fasstyrd radar”. 

Motorerna med vektorstyrda/variabla dragkrafter” och små horisontella förliga vingar ger kärran extrem manöverbarhet i strider. Flygplanet är utrustat med robotar av klassen ”luft-luft” R-73 för närstrid, R-27R och R-27ER för fjärrbekämpning. Flygplanet kan även bekämpa mark- och sjömål.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar