Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

fredag 20 januari 2017

20/1 Statliga tester med nya MiG-35 påbörjas i februari

Mångfunktionsjaktflygplanet MiG-35

OAK och flygfabriken ”MiG” visar officiellt det nya lätta jaktflygplanet i slutet av januari, och i februari skall flygplanet överlämnas för statliga tester. Detta meddelade på onsdagen 18 januari Izvestija med hänvisning till källor inom ryska försvarsdepartementets flygavdelning.
”Nu är flygplanet redan klart för överlämning. Det är sant, att fortfarande finns vissa svårigheter med ombordutrustning. Framför allt med radarn ”Zjuk”. Men dessa problem är inte kritiska, och vi räknar med att lösa dessa inom den närmaste tiden”, - säger till tidningen en av källorna.
”Den nya radarn medger luftstrid bortom horisonten, att målfölja 30 mål samtidigt och bekämpa upp till sex av dessa i luften och upp till fyra på marken”, - har man tidigare berättat från koncernen ”Radioelektronnye technologii”, som utvecklat radarn ”Zjuk”.
”AESA*”-radarn Phazotron Zjuk-AE kan öka avståndet till målen upp till 160 kilometer, samtidigt arbeta i moder ”luft-luft” och ”luft-mark”, känna igen och klassificera grupper eller enstaka objekt, samtidigt anfalla några mål med högprecisionsvapen, samt även sända uppgifter om taktiska läget till andra flygplan och genomföra elektroniska motmedel.
MiG-35 (NATO-beteckning – Fulcrum-F, översättning från engelskan – stödjepunkt) – är ett framtida ryskt mångfunktionellt jaktflygplan ur generation ”4++”. Fram till år 2020 skall ryska flygvapnet (VVS) ha fått 30 dylika maskiner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar