Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

fredag 19 september 2014

Ny rysk jagare till år 2018

16 sept 2014.
En framtida jagare av typen ”Lider” skall vara skapad i Ryssland till preliminärt år 2018, meddelade en företrädare för militär-industriella kommissionen Oleg Botjkarev.
”Den första prototypen kommer att finnas ”i järn” om cirka tre år”, - sade han. Oleg Botjkarev anmärkte, att arbetet med projektet ”pågår för fullt”. Det är specialister vid ”Severnoje PKB” [projekt-och konstruktionsbyrån] i Sankt Petersburg som jobbar med det nya fartyget.
Tiden för den framtida jagaren har blivit framskjuten vid ett flertal tillfällen. Så, i augusti 2011 sade Rysslands marinchef amiral Vladimir Vysotskij, att byggnationen skulle börja år 2012. År 2013 meddelades, att fartyget skulle kölsträckas innan år 2015. För närvarande är det klart, att konstruktörsarbetet för att skapa en framtida jagare har förts in i statliga försvarsbeställningen för år 2014.
Den nya jagare skall vara ett mångfunktionsfartyg med stort deplacement, utrustat med attackvapen och stort autonomt uppträdande. Det byggs för att ersätta fartyg ur projekt 956 och 1155 – som huvudsakliga ryska ytfartyget för oceanfart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar