Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

fredag 19 september 2014

Rysslands vapenexport minskas inte pga sanktionerna

 17 sept 2014
Sanktionerna hotar inte den ryska ”försvarsindustrin” katastrofalt, och de påverkar inte vapenexporten, meddelade ryske presidentrådgivaren Vladimir Kozjin.
Vid mässan Africa Aerospace and Defense-2014 tillkännagav Vladimir Kozjin, att för ryska vapenindustrin är sanktionerna ingen katastrof och kommer inte att bli. ”Vår orderportfölj och omfattning minskar inte. Kontrakten, som är planerade och kommer att planeras, de kommer inte att brytas. Jag tror inte, att det blir några avbrott”, - sade presidentens rådgivare.
Enligt honom, ”har ingen någonsin varit förtjust över sanktioner, och de har aldrig fört något gott med sig, de skapar bara problem för alla”. ”Men de är dubbeleggade. Bägge sidor lider alltid”, - anmärkte Vladimir Kozjin.
President Vladimir Putin har tidigare meddelat, att för årets sex första månader har Ryssland sålt vapen och militär materiel för 5,6 miljarder dollar, och orderportföljen för vapenexport har ökat till 50 miljarder dollar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar