Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

torsdag 4 december 2014

4/12 Andra landstigaren ur projekt 11711 har börjat byggas

4 dec. 2014. Stor landstigare ur projekt 11711.  
Vid Pribaltijskij sudostroitelnyj zavod ”Jantar! I Kaliningrad har arbetet påbörjats för att bygga ett andra stort landstigningsfartyg ur projekt 11711. Fartyget skall få namnet ”Pjotr Morgunov”.
En officiell företrädare för varvet säger att arbete pågår med att sätta samman skrovkonstruktioner. Kölsträckningen av ”Pjotr Morgunov” planeras under nästa år.
Fartyget är uppkallat efter den sovjetiska generallöjtnanten Pjotr Morgunov, den första i Sovjetunionen med Nachimov-orden av första graden. Det blir det andra fartyget ur serien 11711. För närvarande pågår vid varvet förberedelser för leverans av tvillingbrodern ”Ivan Gren”. Beslutet att bygga ett andra fartyg ur 11711 togs under första delen av oktober år 2014. Då meddelades, att fartyget blir en kopia av det första fartyget, men importerad utrustning byte ut mot inhemsk. Landstigare ur detta projekt är avsedda för landsättning av trupp, transport av militär materiel och utrustning. De är en vidareutveckling av projekt 1171 ”Tapir”.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar