Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

fredag 5 december 2014

5/12 ”Igor Belousov” ut på provturer

5 dec 2014
Foto:  Ubåtsräddningsfartyget ”Igor Belousov”. 
Ubåtsräddningsfartyget ”Igor Belousov” har löpt ut till sjöss för första etappen av de statliga varvsprovturerna.
Under första etappen kontrolleras fartygets säkerhetssystem, huvudmaskin och mekanismer, radionavigeringsutrustning, meddelar RIA Novosti med hänvisning till ryska Flottans talesman kommendör Igor Dygalo.
Under den andra etappen av de statliga provturerna, som påbörjas vid den tredje tiodagarsperioden av december, blir det tester med den unika djupdykande räddningsfarkosten ”Bester-1”. Dessa uppgifter genomförs med räddningshjälpmedlen, som ingår i den fasta utrustningen ombord ”Igor Belousov”.
”Igor Belousov” – det första ubåtsräddningsfartyget ur projekt 21300S, byggt för Rysslands Flotta. Kölsträckt 24 december 2005 vid ”Amiralitetsvarven”i Sankt Petersburg. Fartyget är avsett för räddning av besättningar ombord ubåtar, som ligger på botten eller befinner sig på ytan, leverans av luft, elektricitet och räddningshjälpmedel till ubåtar eller ytfartyg. Dessutom kan fartyget användas för sök eller undersökning av havererade objekt, även tillsammans med andra fartyg i internationella räddningsaktioner.
Ombord fartyget finns en massa nya räddningshjälpmedel, inkluderande uv-farkoster, tryckkammare, samt även medicinsk utrustning för extrem hjälp till besättning på ubåtar eller ytfartyg, som hamnat i nöd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar