Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

fredag 5 december 2014

5/12 Till år 2020 får Rysslands armé cirka 800 nya radarstationer


Detta tillkännagav vice befälhavaren för Rysslands Luft o Rymdförsvar (VKO) generalmajor Kirill Makarov.
-        Till år 2020 hoppas vi få till trupperna upp till 800 av de nyaste radarstationerna, - sade Makarov till TV-stationen ”Rossia-24”.
Han säger vidare, att Luftförsvaret (PVO) snart skall få det framtida luftvärnsrobotsystemet (lvrb-system)  S-500: ”Vi hoppas få  S-500 inom de närmaste två-tre åren”.
Radarstation – ett system för upptäckande av luft-, sjö- och markmål, bestämning av deras avstånd, hastighet och form. Radarstationens funktion grundar sig på belysning medelst radiovågor och registrering av dess reflexion från objekten.
För närvarande får VKO-trupperna moderna modeller av militär materiel för radiotekniska trupperna – ”Podljot-K1”, ”Gamma-M” och ”Nebo”. Nyligen förstärktes VKO med ytterligare ett lvrb-system S-400 av regementsstorlek.
S-500 tillhör en ny generation lvrb-system ”mark-luft”, ett universellt system för långdistans och höga höjder med förbättrad antirobotpotential, som kan bekämpa ballistiska robotar. Det framtida lvrb-systemet kan inte bara bekämpa ballistiska, utan även aerodynamiska mål (flygplan, helikoptrar, andra luftmål), samt även kryssningsrobotar, skriver RIA ”Novosti”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar