Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

onsdag 27 april 2016

27/4 Marininfanteribataljonen på Krim förstärks med 40 BTR-82A

BTR-82A
Svartahavsmarinens självständiga marininfanteribataljon, förlagd i republiken Krim, har förstärkts med 40 moderna pansarinfanterivagnar BTR-82A, meddelade på onsdagen, 27 april, presstjänsten vid Rysslands Södra milo.
BTR-82A är en mycket moderniserad bepansrad infanteritransportvagn av BTR-80 och BTR-80A och överglänser föregångarna på praktiskt taget alla parametrar. I stället för kulsprute-torn har det nya fordonet fått en stridsmodul med en automatisk kanon 2A72 kaliber 30-mm, hopparad med en 7,62-mm kulspruta PKTM, skriver RIA-Novosti.

Den nya maskinen har fått kraftigare motor och splitterskydd. För förbättrad ledning har den nya BTR-82A fått femte generationens sambandsmedel och det topografiska orienterings-systemet ”Trona-1”.
För besättningens bekvämhet och att soldaterna skall vara mindre trötta, har man på BTR-82A installerat luftkonditionering, vilket även är gynnsamt för den elektroniska utrustningen.
Totalt under år 2016 skall Rysslands Södra milo få mer än 1800 enheter av nya eller moderniserada modeller av vapen och materiel, inkluderande ubåtarna ”Velikij Novgorod” och ”Kolpino”, fregatt ”Admiral Essen”, flygplan Su-25SM och Su-30SM, helikoptrar Mi-8AMTSj, Ka-52 och annat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar