Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

torsdag 28 april 2016

27/4 Stanekzaj: RF, Indien, Kina och Iran – nyckeln till seger över terrorism


Moskva, 28 april – RIA Novosti. Samarbete mellan Ryssland (RF), Indien, Kina och Iran är den viktigaste faktorn i kriget mot terrorism i Centralasien, tillkännagav Afghanistans tillförordnade försvarsminister Mohammed Stanekzaj, vilken citeras av nyhetsbyrån Sputnik.
Afghanistans försvarsministern diskuterade med Sjojgu och problemen med terrorism
”Den viktigaste frågan – det är brett samarbete, så som förre presidenten (Hamid Karzaj) talade om Rysslands roll och andra centralasisatiska länder i regionen, sådan som Indien, Kina och Iran. Deras konsensus och politiska vilja för att nå resultat är det allra viktigaste elementet, som kan hjälpa oss att segra mot terrorismen och dess finansiering”, - sade i en intervju med nyhetsbyrån Stanekzaj, som deltar i Moskvas femte internationella säkerhets-konferens.
Företrädaren för Afghanistans försvarsmyndighet meddelade också, att han diskuterat med Rysslands försvarsminister Sergej Sjojgu om problem med terrorism i regionen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar