Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

lördag 30 april 2016

30/4 Vid Forum ”Armija-2016” visar östersjöflottans fartyg sin kapacitet

”Raptor” ( i Sverige kallad Stridsbåt-90)

Ledningen för Rysslands flotta har förberett demonstration av östersjöflottans kapacitet vid det internationella militärtekniska forumet ”Armija-2016” i farvattnen utanför Kronsjtadt.
En landstigningsbåt ”Serna” skall transportera ett självgående luftvärnsfordon ”Sjilka” under skyddseld från patrullbåtar ”Raptor”. Vid ”Petrovskij-parkens” kaj skall landsättas en strandsäkringsgrupp ur spetsnaz för bekämpning av undervattens-sabotagestyrkor. Då skall ett litet ubåtsjaktfartyg genomföra artilleristrid med ett fingerat fientligt fartyg – sägs i meddelandet.
Det sägs, att åskådarna skall få se fritagning av fartyget, som påstås vara kapat av pirater, och även räddning av nödställt fartyg och minröjning. Kulmen, enligt ryska försvaret, blir en show där hamnbogserare dansar och sprutar vatten likt fontäner.
Som tidigare meddelats, kommer ryska flottan att genomföra en exposé över moderna vapen och miltär- och specialmateriel i Kronsjtadt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar