Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

fredag 18 november 2016

18/11 ”Norra varvet” hinner inte sjösätta ”sisp” innan årsslutet


Spaningsfartyget ur projekt 18280 ”Jurij Ivanov”

Sjösättningen av signalspanaren (sisp) ur projekt 18280 ”Ivan Churs” genomförs först år 2017. Detta säger pressekreteraren vid varvet Olga Danilevskaja till FlotProm. Exakt datum för sjösättningen är ännu ej bestämt.

Tidigare har varvet meddelat, att sjösättningen skulle genomföras under sista kvartalet år 2016.

Spaningsfartyget ”Ivan Churs” blir det andra fartyget ur projekt 18280 inom Rysslands Flotta.

”Erfarenheter och önskemål från det första, ”Jurij Ivanov”, har förbättrat ergonomin, men några större förändringar i projektet har in införts”, - sade Danilevskaja.

Presstjänsten betonade också, att följande fartyg ur projekt 18280, som det talats om i massmedia, för närvarande inte byggs vid ”Norra varvet”. Det är tänkt, att ”Ivan Churs” skall överföras till Stillahavsflottan.

”Ivan Churs” har möjlighet att följa det amerikanska missilförsvaret. Det är en mycket viktig
punkt, då amerikanerna inte lämnar sina avsikter att stärka närvaron i Asien-Stillahavsförsvaret, trots Kinas motstånd”, - säger en expert. ”Situationen försvåras, motståndet mellan dessa två länder förstärks. I denna situation har Ryssland sina intressen, och vi skall följa dem”.

Sambands/signalspaningsfartyg ur projekt 18280 är projekterade för att säkerställa Flottan samband och ledning, samt även spana och föra radioelektronisk strid. Centrala konstruktörsbyrån ”Ajsberg” är skapare av projektet.

Det första fartyget i serien ”Jurij Ivanov” tillfördes Flottan 26 juli 2015. Fartygets besättning tjänstgör inom Rysslands Norra flotta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar