Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

fredag 11 augusti 2017

11/8, 2018 väntar ”Amiralitetsvarven” på ytterligare 2 beställningar av ”Lada”

Diesel-elektriska ubåten ”Sankt-Peterburg” ur projekt 677.


”Amiralitetsvarven” räknar med kontrakt under 2018, att få bygga ytterligare två icke atomdrivna ubåtar ur projekt 677 ”Lada”. Detta säger på fredagen, 11 augusti, general-direktören för varvet Aleksandr Buzakov i en intervju med RIA Novosti.
Han menar, efter det att ”Admiraltejskie verfi” avslutat byggnationen av en serie om sex ubåtar ur projekt 636.3 ”Warsjavjanka” för stillahavsmarinen (ungefär år 2021), blir förstärkningen av icke atomdrivna ubåtar för Rysslands flotta ubåtar av typen ”Lada”.
”Jag tror, att man kommer att argumentera om vilka motor det skall vara. Antingen blir det diesel-elektriskt system, eller en luftoberoende maskin, förutsatt att den är testad. Först därefter kan försvarsministeriet ta beslut om att bygga nästa ubåt. Just nu jobbar vår utvecklare TsKB MT ”Rubin” i den riktningen”, - sade ledaren för företaget.
Buzakov anmärkte även, att tester med en luftoberoende motor inte kommer att genomföras på ubåtarna ”Kronsjtadt” och ”Veliki Luki”, samt även de två följande ubåtarna. ”De kommer definitivt att bli helt utan luftoberoende motorer. Möjligen, blir det tester på någon av de följande ubåtarna ur detta projekt”, - tillade han.
De två serietillverkade ubåtarna ur detta projekt befinner sig i en avslutande byggnation. I mars sade vice-presidenten för militär skeppsbyggnad inom OSK Igor Ponomarev, att ”Kronsjtadt” och ”Velikie Luki” kommer till Flottan innan år 2021.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar