Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

tisdag 18 mars 2014

Rysslands marin har ännu ej bestämt beväpningen på ”Mistral”


Det första landsättnings-, helikopterbärande dockningsfartyget ”Vladivostok” av typen ”Mistral”, sammansatta skrovet, sjösattes den 15 oktober vid varvet STX France i Saint-Nazaire, Frankrike.
”Vladivostok” har byggts i sektioner. Förliga sektionerna har tillverkades av STX France, 
-De aktra – av Baltijskij zavod i Sankt Petersburg, Ryssland. Aktra sektionen bogserades till sjöss till ”Sen-Nazer” för slutmontering av fartygets skrov.




Ryska varvsarbetare oroar sig för, att slututrustningen av landstignings-, helkopterbärande dockningsfartygen ”Vladivostok” och ”Sevastopol”  av typen ”Mistral” vid ”Norra varvet” (ry Severnaja verf”) kan komma att dra ut på tiden på grund av dröjsmål inom Rysslands Sjöstridskrafter (SSK), meddelar Interfax.
”Rysslands SSK har ännu ej bestämt de tekniska uppgifterna vare sig för de små båtarna, som fartyg skall utrustas med, eller vapensystemen för fartyget”, - sade en källa till nyhetsbyrån.
Enligt hans bedömningar, kan fördröjning att bestämma tekniska uppgifter negativt påverka tiden för färdigbyggandet av ”Mistral”-fartyg vid ”Norra varvet” i Sankt Petersburg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar