Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

tisdag 21 oktober 2014

Estland förstärker bevakning vid öar m.a.a. ”svenska incidenten”

20 okt. 2014


Estlands polis och gränsbevakningsdepartement (DPP) har förstärkt kontrollen vid öarna Saaremaa (Dagö) och Hiiumaa (Ösel), vilket ligger inte alltför långt från Sverige, i samband med sökandet efter en obekant ubåt nära Stockholm.


”Vi har haft samtal med kollegor från Sverige, Finland och Lettland, för att få information om verksamheten i ett gemensamt informationsområde. Vi följer händelserna till sjöss och förstärker kontrollen vid öarna Saaremaa och Hiiumaa, för att kunna följa möjliga anomalier i farvattnen och vara beredd att reagera på dessa”, - sade en representant för chefen för DPP Prijt Pjarkna.


I Stockholms skärgård pågår för närvarande en militär operation för att upptäcka ”utländsk undervattensveksamhet”. Enligt uppgifter i svensk press, har militären uppsnappat sändningar, som kan tyda på, att det rör sig om en nödställd rysk ubåt på svenskt territorialvatten.


Rysslands försvar sade igår, att ”inga ovanligheter och inte heller någon nödsituation med ryska stridsfartyg har förekommit”.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar