Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

måndag 20 oktober 2014

3 stridsfartyg och en holländsk ubåt till Tallinn

16 okt. 2014
Fyra fartyg ur Nederländernas sjöstridskrafter var i slutet av förra veckan till Estlands huvudstad, meddelade Nederländernas ambassadör i Tallinn.
””Ett besök av ett så stort antal stridsfartyg är ett tecken på ömsesidig förståelse och beredskap för vidare samarbete”, - sade ambassadör Jos Schellaars.
För att deltaga i gemensamma sjö- och luftövningar och utbyte av erfarenheter skickade Nederländerna till Estland ett förband bestående av en ubåt, en fregatt, ett patrullfartyg samt ett understödsfartyg.
Enligt Schellaars var två fartyg under lördag den 18 oktober öppna för allmänheten. ”Det är en symbolisk handling, som visar vårt lands stöd och fördjupande vänliga relationer med Estland inom det militära området”, - sade diplomaten.
I  början av oktober undertecknade de två ländernas försvarsministrar Sven Mikser och Jeanine Hennis-Plasschaert en överenskommelse om köp av vapen, den största i Estlands historia. Överenskommelsen förutser, att Tallinn köper av 44 infanteripansarvagnar – den holländska versionen av den svenska infanteristridsvagen Combat Vehicle 90.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar