Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

onsdag 22 oktober 2014

Inga miniubåtar i ryska flottans tjänst nu?

21 okt. 2014
Rysslands försvarsministerium tillkännager, att små eller supersmå ryska ubåtar inte kan befinna sig i svenska farvatten, då de inte längre finns i ryska flottan tjänst.
””Ryska flottan har inte för närvarande i sin tjänst små eller supersmå ubåtar. Och av denna enkla anledning kan de inte förekomma på svenskt territorialvatten, och inte heller på ryskt territorialvatten”, - säger en källa vid Rysslands försvarsministerium.
En officiell företrädare för konstruktörsbyrån [KB] ”Malachit” har i sin tur meddelat, att små diesel-elektriska ubåtar ur projekt 865 ”Piranja”, utvecklade av konstruktörsbyrån ”Malachit” i mitten av 80-talet, fanns vid ryska flottan från 1990 – 1999. Totalt byggdes två ubåtar ur detta projekt: MS-520 och MS-521. ”Bägge dessa ubåtar skrotades på 2000-talet”, - sade företrädaren för KB.
Igår publicerade svenska upplagan Svenska Dagbladet en artikel, där det talas om möjliga ryska miniubåtar i svenska farvatten…….
Bland olika versioner, som förekommer i massmedia, förekommer tester av den nya ryska dykande båten ”Triton-NN”, som på grund av sin hemliga karaktär, det är lite känt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar