Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

onsdag 1 juni 2016

1/6 OSK och ryska försvaret förbereder kontrakt om ny jagare ”Lider”

En av varianterna för projekt jagare ”Lider”.

De förenade skeppsvarven (OSK) och Rysslands försvarsministerium planerar att sluta kontrakt att bygga den nya jagaren ur projekt 23560 ”Lider”. Det meddelades på onsdagen, 1 juni, av vicepresidenten för OSK militära skeppsbyggnation Igor Ponomarjev.
Tidigare har meddelats, att slutlig aspekt av den nya jagaren skall bestämmas år 2016.


”För närvarande är skissprojektet 23560 på försvarsdepartementet för utvärdering”, - sade Ponomarjov. Efter positivt besked påbörjas den tekniska utvecklingen av projektet och dokumentation av perioder, som bestäms av försvaret inom ramarna för kontraktet. RIA Novosti meddelar, att OSK-företrädaren inte ville ange konkreta datum.
Enligt skissprojektet, som visats på forum ”Armia-2015”, skall ”Lider” ha ett deplacement om cirka 17500 ton, en längd om 200 meter och bredd av 20 meter. Fartyget skall ombord bära mer än 200 robotar för olika ändamål – sjömål, luftvärn och ubåtsjakt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar