Denna blogg baseras på intresset för läget i Östersjöregionen. Bloggen skall inte ses som påverkan av läsarna och ni väljer själva om ni vill ta del av det som publiceras.

onsdag 1 juni 2016

1/6 ”Igor Belousov” lämnar Östersjön går mot hemmahamn


ubåtsräddningsfartyget ”Igor Belousov”

Onsdag 1 juni, avseglade räddningsfartyget ”Igor Belousov” Baltijsk och satte kurs mot sin hemmahamn Vladivostok vid Stilla havet.
Försvarets presstjänst säger till RIA Novosti, att innan avgång för den långa resan har besättningen genomgått en rad förberedelser.


Kontroller av besättning och teknisk utrustning har genomförts under utlöp till ÖM:s (östersjömarinens) övningsfält. Under maj månad har dykare dykt ned till 90 och 120 meter några gånger. Dessutom har man kontrollerat radionavigation och överlevnadsutrustning.
Under överresan till Fjärran östern kommer fartyget att genomföra anlöp till sju stater. Ankomst Vladivostok är beräknad till augusti.
Räddningsfartyget ”Igor Belousov” (projekt 21300) tillfördes Flottan i slutet av år 2015. Det är en produkt konstruerad av ”Almaz” och byggd vid ”Amiralitetsvarven”, som både ligger i Sankt Petersburg. Fartyget är avsett för räddning av besättningar, leverans av luft, elektricitet och räddningshjälpmedel till nödställda ubåtar, som ligger på havsbotten eller befinner sig i ytläge. Dessutom kan ”Igor Belousov” hjälpa till vid sök och undersökning av sjunkna objekt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar